Eddigi kedvenc nyári dallamok

Az elmúlt napokban sikerült kicsit elhanyagolnom az újonnan felfedezett zeneszámok prezentálását, ennek köszönhetően össze is gyűlt egy csokorra való, így most ezt pótolva egy tartalmasabb poszt következik azokról a dallamokról, melyek a nyárhoz kötődve – a hidegebb időjárásnak hála inkább a nyarat visszacsalogatva – teremtik meg azt az életérzést, ami ebben az évszakban menthetetlenül eluralkodik rajtunk attól függetlenül, hogy bírjuk-e a hőséget avagy sem.

 A bejegyzés kisképének ezúttal egy saját kreálmányt választottam, amely spontán módon került az előttem terebélyesedő papírlapra, majd átdigitalizálva „megvintázsoltam” egy kicsit. Most először készítettem ilyet, de lehet rendszeresíteni fogom, tetszik ez a rajz Photoshopozgatós megoldás!

Visszatérve a zenékhez, először is egy 2011-ben alapított skót elektropop együttes, a CHVRCHES számaira hívnám fel a figyelmeteket. Mielőtt kétségbeesnétek a sok mássalhangzó miatt, a churches szó kicsit cselesebb verziójáról lenne szó az elnevezésüknél. Elsőként a Gun volt az, amire rátaláltam tőlük, de aztán ott az a bizonyos Recover is, amely ugyanolyan energetikus, egyedi és fülbemászó (csak számomra hallatszódik kicsit Avril Lavigne-esnek?), akárcsak az előzőleg említett dal, nem is tudnék rangsort állítani köztük, mindegyik szerelem volt első hallásra.

 

A balatonfüredi videóm kapcsán nehéz szülés volt megtalálnom azt a zenét, amely leginkább passzolt volna az elképzeléseimhez; szerettem volna valami lágyabbat, kicsit játékosabbat, ugyanakkor dallamosat, hogy azért mégse aludjanak be rajta az emberek. Így akadtam rá egy olyan honlapra, ahol legálisan és ingyenesen lehet letölteni feltörekvő együttesek, illetve zenészek albumait (itt), köztük a Podington Bear név mögött rejtőző Chad Crouch nevű úriember instrumentális szerzeményeire is, akinek első hallásra megtetszett a zenéi általa kreált hangzásvilág, amit képvisel, így nem volt kérdés innentől, mi is szerepeljen abban a bizonyos videóban. A megannyi szám közül a Happiness Is-re esett a választásom, de mindenképpen érdemes meghallgatni a többi kreálmányait is, nagyon megnyutatóan tudnak hatni. :)

podington

Régebben a Twitter számított a fő zenemegismerési helyszínemnek, bár azóta ez a kör jóval kibővült, még mindig akadnak olyan alkalmak, amikor itt találkozok dallamtapadós számokkal, a következő kettő is ezek közé tartozik. Előbbi a Half Moon Run nevet viselő kanadai indie rock együttes Full Circle című zenéje, utóbbi pedig az MS MR Hurricane-je, amik nagyon elnyerték a tetszésemet.

 

Következzen akkor az utolsó kettő említésre méltó kedvencem az elmúlt időszakból: egyrészt itt van egy 18 éves szlovák énekesnő, Celeste Buckingham Run Run Run dala. Ha nem nézek utána bizony rá nem jöttem volna, hogy nem angol a hölgyemény, a zenében abszolút jó kiejtéssel énekel angolul, plusz nagyon jól is.
Utoljára, de nem utolsó sorban itt van nekünk a FMLYBND formáció is, akik az elektronikus irányzatot képviselik. Már többször kacérkodtam az #ezthallhasd topic keretén belül megosztani, de már jóval korábban felfigyeltem rájuk, mint hogy elindítottam volna ezt a részt. Most viszont kijött debütáló számuk, az Electricity klipes változata, így nincs mese, mostmár megosztom! Bár még csak nemrég indult a zenei karrierjük, a videóban is látható mennyire imádják őket az emberek, így remélhetően hamarosan ívelni fog felfelé a karrierjük és kijönnek az albumukkal is.

 

Egyelőre ennyi lett volna, remélem Tieteket is legalább annyira hatalmukba kerít valamelyik, ha nem is az összes és velem együtt várjátok velük a nyár visszatérését. :)

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük