Szolnoki Repülőnap 2012

Első alkalommal volt lehetőségem részt venni Szolnokon az ottani laktanyában rendezett repülőnapon, melyen katonai repülőket, helikoptereket és egyéb járműveket nézhettek meg és próbálhattak ki az eseményre látogatók.

Az egész rendezvény egy bemutatóval kezdődött, eleinte helikopterekkel, majd katonai akciókkal, repülőmanőverekkel, végül pedig ejtőernyőzéssel egybekötve. Emellett megannyi közlekedési eszköz volt kiállítva, amikbe kicsik és nagyok egyaránt beleülhettek, hogy belebújhassanak egy rövid időre a katonák bőrébe és megtapasztalhassák milyen lehet egy ilyenben tevékenykedni.

Érdekes volt látni a megannyi járművet álló- és mozgó helyzetükben, a legjobban egy 1910-es modell nyerte el a tetszésemet, ami tükrözi az igazi régi idők emlékét, ezzel szemben pedig ott voltak a modern technikai vívmányok, a miniatűrizált helikopter és repülő makettek, melyeket szintén láthattuk akció közben.

Kellemes délelötti programként szolgált, ezek után elmondhatom magamról, hogy ilyenen is részt vettem, de minden bizonnyal nem utoljára.

A rendezvényen készített fotóim az alábbi linken érhetőek el: Szolnoki Repülőnap 2012

Ha pedig valaki videós összeállításra kíváncsi, javaslom az Úrfi kamerázásának eredményét megtekinteni ITT.

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük