Eger 2012

Az évfordulónkhoz közeledve (bizony, eljött ez is!) a szerencse mellénk szegődött és egy kihagyhatatlan ajánlatnak köszönhetően épp az esedékes dátumon tudtunk egy kellemes hétvégét eltölteni a történelmi múltú Egerben. Ha azt mondom beletrafáltunk a jóba az enyhe kifejezés arra, amit a csomag áráért cserébe kaptunk:
  • 2 éjszaka szállás teljes ellátással /gazdagon terített svédasztalos reggeli, bőséges ebéd és vacsora/
  • A svédasztalos reggelik során házi, kemencében sült péksütemények és igazi hungaricumok várják Önöket, míg a vacsorák alkalmával látványsütödében készült ételeink közül is választhatnak Vendégeink!
  • A vacsorák előtt „kedvcsináló” aperitif
  • A vacsorák során korlátlan borfogyasztás az egri borvidék kiváló boraiból
  • Első nap egy kókuszos latte macchiato, a második nap egy mandulás cappuccino a Mediterrán Kávézónkban
  • Személyenként egy alkalommal szolárium használat
  • Egy órás gyertyafényes jacuzzi kettesben, egy üveg pezsgő mellett az éj leple alatt
  • Wellness korlátlan használata (fedett medence, pezsgőfürdő, infrakabin, finn szauna, asztali tenisz)

Utazás

Székesfehérvárról nem könnyű dolog elkalandozni Egerig, pláne ha az ember még a szállodához érés előtt szeretne egy bemelegítő városnézést is megejteni. Hajnali órában elindulva a vonatra sikerült 2 átszállásos trükközéssel megoldani, hogy már dél körül fent legyünk a városban és legyen 2 óra szabadidőnk, ami elsőre bőségesen elég volt, ráadásul a hotel még viszonylag közel is helyezkedik el a belvárostól, ami külön előny volt számunkra.

Hotel

Pár dimbes-dombos út megtétele után ráleltünk a hotelre, ahová betérve azonnal be is jelentkezhettünk és elfoglalhattuk a szobánkat. Maga a hotel több épületből áll: a szobák, az étterem és a wellness részleg egy helyen található, ezen kívül vannak az apartmanok és egy kápolna. Külön pirospont, amiért mindezeket egy aluljáró köti össze, így nem szükséges kimenni az udvarra, ha el akarunk jutni egyik pontból a másikba.

A szobánkban egy franciaágy plusz egy egyszemélyes ágy volt berendezve, minden alap kellékkel (tv, minibár, fotelek, kisasztal), a viszonylag tágabb fürdőszobában ráadásul kád fogadott minket.

  
 

Wellness

A főépület alsó szintjén található a hotel wellness részlege egy nagy medencével és egy pezsgőfürdővel, továbbá szaunákkal, szoláriummal, jacuzzival, valamint egy konditeremmel. A szolárium kivételével sikerült mindent kipróbálnunk, mondanom sem kell, hogy a legjobban az 1 órás privát jacuzzizás volt a legkiemelkedőbb az összes közül, amelyekhez egy nagy üveg minőségi pezsgő is párosult (nem rajongok a pezsgőkért, de ez tényleg nagyon finom volt!).  Ami még szimpatikus volt, az a nyitvatartás, igaz, hogy magánál a wellnessnél napközben volt 2 óra, amikor zárva tartott (akkortájt úgy is az ebéddel telt el az idő), de a jacuzzinál viszonylag korlátlan időpontban lehetett helyet foglalni, akár hajnali 3-kor is, ha úgy tartotta volna kedvünk. Egyetlen kritériumként a víz túlklórozását emelném ki, ami eléggé kiszárította az ember testét, a csapvíznél is ez volt a helyzet, de úgy érzem nem volt okunk panaszra.

Wellness látogatásaink során először itt próbáltam ki a konditermet, egy laza szobabiciklizés és pingpongozás keretében, utóbbi nagy népszerűségnek örvendett, hiszen többször is lementünk játszani ottlétünk során.

  

Ételek, italok

Külön fejezetként szükséges, hogy említést tegyek az étteremben tapasztalt lakomákról, amikben részünk volt. Teljes ellátást kaptunk, azaz reggelit, ebédet és vacsorát. Első nap rögtön ebéddel fogadtak minket, ez már pozitívan kezdődött, de amikor leültünk és kezdetét vette a procedúra, bizony álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen kiszolgálásban lesz részünk. A pincérek szivélyesek, mosolygósok voltak, az ételek pedig kifogástalanok!

Húslevessel indítottunk, második nap gulyással folytattuk, majd főfogásként mindkét alkalommal vegyes tálat kaptunk, finomabbnál finomabb húsokkal és köretekkel, ezek után pedig még desszert is járt, amit a mai napig nem tudom hogy fért belém, de mind megettem! Kipróbálhattam a sajttortát, valamint az almás pitét, előbbi sosem ettem még, utóbbi pedig nem tartozik a kedvenceim közé, de annyira meg volt alkotva az egész, hogy valami hihetetlenül finom volt! Ebéd után pedig elfogyasztottunk a kávézóban kókuszos latte macchiatot és mandulás cappuccinot, azok is hibátlanul összekomponált finomságok egytől egyik.

  

A reggeli és a vacsora svédasztalos volt, aminek ugye a hátránya, hogy mindent ki szeretnél próbálni, csak éppen a gyomrod kapacitása nem kompatilis erre, így fájó szívvel, de kiválasztottam a nekem szimpatikus ételeket és jóízűen elfogyaszottam, ízorgiákat átélve. A vacsora részeként látványkonyhában is részünk lehetett: betekintést nyerhettünk, hogy készülnek a kitett  étkek, ez is nagyon tetszett. Korlátlan volt továbbá a borfogyasztás, éltünk is a lehetőséggel bőven, Egernek meglehetősen finom édes és félédes borai vannak, csupán a szárazakkal nem sikerült barátságot kötnöm, de ezt bántam a legkevésbé. Ebben az egész étel-ital mizériában tehát egyszerűen nem tudok olyan pontot mondani, ami negatív élmény volt. :)

  
 

Eger

 Mint említettem, első nap sikerült időt szakítani a belváros megtekintésére, a másodikon pedig látogatást tettünk a várban, valamint keringtünk egyet az emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított utcákon is, végül pedig a Szépasszony-völgyben bezsebeltünk pár bort. Másodszorra jártam Eger városában, de most sikerült jóval alaposabban megtekintenek, gyönyörű egy város, meg kell hagyni, mindketten arra az álláspontra jutottunk, hogy szívesen laknánk itt. :)

     
 

Összegzés

Az egész hétvége remekül sikerült, az időjárás a mi oldalunkon állt, istenieket sétáltunk, városnéztünk és ettünk, valamint pihentünk, évfordulónak úgy gondolom tökéletes volt minden perce! Bár az első villányi wellnessezésünket nem múlta felül, mindenképpen a második helyen szerepel, nem sokkal lemaradva tőle. :)

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük