Tihany 2012

Nagy dilemmák övezték az elmúlt heteinket azzal illetően, hogy kényeztessük-e magunkat idén még egy wellnesszel vagy maradjunk inkább a fenekünkön és hagyjuk jövőre a dolgot, hadd forrjon még az előző élmény emléke egy kicsit. Bár nézegettünk hoteleket, találtunk is pár szimpatikusat, egyszer csak alábbhagyott a keresgélés. Egészen addig, amíg rá nem bukkantunk egy tihanyi ajánlatra és immár eldőlt, mégis megyünk – why the hell not? :)

A csomagunk tartalma a következő volt:

  • Szállás 2 éjszakára Deluxe Suite-ben
  • Svédasztalos bőséges reggeli
  • 4 fogásos menü vacsora
  • Fürdőköpeny bekészítés
  • Csokoládé olajos masszázs (személyenként egy alkalommal 20 perc)
  • Forró csokoládé személyenként egy alkalommal
  • Internet, Szobaszéf
  • Szobánként egy parkolóhely szabadtéri parkolóban
  • A wellness részleg korlátlan használata: úszómedence, jacuzzi, finn szauna

Utazás

Két opció játszott az utazás kapcsán: vonatozunk, majd sétálunk egy jó nagyot felfedezve Tihany természeti csodáit avagy vonatozunk, majd kompozunk. Előbbi mellett döntöttünk, de visszafelé kipróbáltuk a másik opciót is. Bár a hideg miatt kicsit ugyan megrövíditettük eredeti térképünket, de így is nagyon szép tájakon barangoltunk keresztül, majd pedig a városba érkezve egy remek csárdában tett látogatás után nézelődtünk körbe, mielőtt elfoglaltuk volna szállásunkat. Furcsa dolog télen a Balaton városaiban járkálni, már-már kísértetjárta az egész hely: mindenütt bezárt boltok, éttermek és csak nagy ritkán felbukkanó, talpig felöltözött emberek.

   

Hotel

Nem messze a központtól, eldugott helyen fekszenek az Echo Hotel Residence épületei, melyben csak lakosztályok kaptak helyet a szobakínálat során. A recepció mellett közvetlenül található az étterem, majd külön épületben a lakosztályok, megint külön pedig a wellness. Amikor beléptünk a szobánkba (ami inkább mondható kisebb lakásnak) elállt a lélegzetem, egyszerűen gyönyörű volt! Modern berendezés, a franciaágyas hálószobával egy térben fürdőszoba hatalmas káddal és tükörrel, na és persze panorámás kilátással. Whoa! Emelett még egy nappali és egy másik zuhanykabinos fürdőszoba is helyett kapott. Kellemes meglepetés volt ez a luxus, imádtam ott lenni, akár élni is tudnék egy ilyenben berendezésű lakáskában.

   

Wellness

Mint már említettem, külön épületben található a wellness részleg, pár lépésnyire a lakosztályunktól, ami hidegben igazi akaraterőpróbáló, de az, hogy beérve kellemesen felmelegíthetjük magunkat azt mondom, belefér. :) Ahogy belépünk szinte egyből belátást nyerhetünk az egész wellness részlegre, mely egy nagy medencéből, egy jacuzziből és egy szaunából áll. Sajnos én csak az utóbbi kettőt próbáltam ki, mert a nagy úszómedence víze annyira hideg volt, hogy csak a lábfejemet tudtam beleldugni, de mint utolsó este kiderült, 8 teljes fokkal el volt állítva az ideálistól. Sebaj, a jacuzzi melege ott volt, továbbá a szauna forrósága is.

 

Szolgáltatások

A csomagunk tartalmazott egy-egy 20 perces csokimasszázst, életemben először volt részem ilyenben, de annyi szent, hogy nem utoljára! Még alfánál is lejjebb sikerült lemennem, annyira ellazított és az a 20 perc rekordsebességgel robogott el.

A reggelik szokásos hidegtálas ételek, forró italok, narancslé és gyümölcsök alkották. A sült és főzött dolgok hiányoztak csupán, de így is kielégítő volt a választék.

A vacsorák… ahhh… 4 fogás, tele különlegességekkel és eddig nem kóstolt finomságokkal, hát mindkét este örömtáncot lejtettek az ízlelőbimbóim, nagyon-nagyon finomak voltak! A kedvencem a baconös sütőtök és a római galuska volt, még most is összefut a számban a nyál, ha rájuk gondolok.

Helyi látnivalók

Rengeteg természeti látványossággal büszkélkedhet Tihany, elég ha csak a Balaton gyönyörű panorámáját említem, vagy a Belső tavának természeti képét, de ott van az apátság is, nem utolsó sorban. Igyekeztünk valamennyi helyet bejárni, nagy részüket sikerrel meg is lestük. Ha valaki komp közelébe kerül, érdemes azt is használatba venni, bár az arcod lefagy, ahogy gyönyörködsz a tájban, de megéri. :D

   

Összegzés

Ami biztosan eszembe fog jutni erről a wellnessről, az a gyönyörű lakosztályunk és a nagyszerű vacsoráink, ezek csillagos ötöst érdemelnek, de a táj és a csend is ott van a topon. Nem utolsó sorban pedig a professzionális masszázs is a szívembe zárta magát, de hosszabb felsorolásba nem kezdek, mert a végén még mindent felsorolnék. ;)

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük