Egy méltó esemény megünnepléseként – Csirkemell mindenféle jóval

 Az első munkával töltött hónap gyümölcseként immár megkaptam életem legeslegelső fizetését (jöhet a tapscunami, trombitaszó, konfettieső és mindent ami ilyenkor esedékes tessék hozzáképzelni), melyet rendje és módja szerint ünnepeltünk meg, előételnek eper, sajt és pezsgő kombinációjával hurrá itt az eperszezon!, főételként pedig egy remek csirkemelles vacsora elkészítésével.

Már régóta szándékoztam kipróbálni az eper-pezsgő kombinációt, ennél jobb alkalmat keresve sem találhattam volna. Bár utóbbi szereplőt illetően voltak és vannak is fenntartásaim, de szépen kiegyenlítette az eper iránt érzett imádatom, felváltva kortyolgatva, illetve eszegetve tényleg jó, mindez sajttal kiegészülve pedig már csak amolyan hab a tortán. :) Az utána következő fogás a következő alapanyagokból és módon tevődött össze:

A hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • Cseresznyeparadicsom (koktélparadicsom is tökéletesen megfelel)
  • Trappista sajt
  • Petrezselyem ízbomba
  • Rama margarin
  • Só, bors
  • Rozmaring

Első lépésként a csirkemellet kisebb szeletekre/csíkokra vágjuk, majd egy jénai tálat kikenünk némi Rama margarinnal (vagy ha Stahl Juditok vagyunk, előveszünk egy kivajazott tepsit ;D). A csirkemelldarabkák egyik oldalát besózzuk, másik oldalát pedig meghintjük borssal, rozmaringgal és pertezselyemmel, a procedúra elvégzése után belehelyezzük őket tálunkba, szépen egymás mellé sorakoztatva mindegyiket.

A többi résztvevőt – a hagymát, a sajtot és a paradicsomot- szeletekre vágjuk és rátesszük a felsorolási sorrendemnek megfelelően. A jénait lefedjük alufóliával, végül előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük kb. fél óra hosszat. Amikor már megpuhult a hús (körülbelül a sütési folyamat utolsó negyedében – a puhaságát bökőpróbával ellenőrízhetjük) levesszük a fóliát és további 5-10 percig anélkül sütjük.

Köretként hullámos sültkrumplit fogyasztottunk, némi majonézzel felturbózva, mellette a még megmaradt paradicsomkákat is bevetettük díszítés gyanánt.

Étvágyat, jót! ;)

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük