Eljegyzésem története

Adott egy ismerős hely, egy elfeledett ígéret felszínre bukkanása és egy aranyosan izguló, vőlegénnyé válás előtt álló férfi, egy trükkös dobozka és a gyönyörűszép tartalma. Ezeket kaptam eljegyzésem alkalmából.

Második napunkat töltöttük Villányban, azon a helyen, ahol 2 évvel ezelőtt úgy jöttünk el onnan, hogy legközelebbi idelátogatásunkkor itt bizony leánykérés lesz. Akkor elraktároztam ezt az információt, majd amikor megtudtam hova megyünk ugyan felsejlett bennem a gyanú, de aztán el is szunnyadt, mivel nem érzékeltem semmi „gyanús” tevékenykedést, megjegyzést vagy bármi előjelet.

Azon a hétfői napon (november 18-án) napközben beletettünk jópár km-t a lábunkba szebbnél szebb és eldugottabb helyeket bejárva, estéhez közeledve eljött csomagunk egyik extra szolgáltatásának ideje, a 1,5 órás privát jacuzzizás, gyümölcstálas bekészítéssel és egy finom habzóborral. Annak rendje és módja szerint elfoglaltam kényelmes helyemet a pancsoldában, eszegetve a finomabbnál finomabb falatokat, amikor a másik felem hosszas telefonnal való pepecselés után úgy dönt, csatlakozik hozzám. Nem értettem mire fel ez a nagy posztolhatnék, miért nem ér rá később, de amikor befelé igyekezett mindent elfeledtetett velem az a krumpliszsákszerű bevetődése, amelyet a nem várt hepehupás jacuzzi belseje okozott, nem kis kacajt kiváltva belőlem (na jó, konkrétan megszólalni nem tudtam a nevetéstől, ezért utólag is elnézést kérnék az érintettől… :D).

Igen rövid ücsörgés után indokolatlanul szaunázni invitált, majd onnan is kijőve látva rajta az izgatottság apró kis jeleit megkért, hunyjam be a szemem… ilyenkor az ember valahol a lelke mélyén érzi, hogy lehet mi fog következni, de biztos sosem lehetünk ugyebár semmiben, ezért heves szívdobogással vártam mi lesz mindennek a kimenete, néha láttam 1-1 felvillanó vakuszerű pacát, amelyet szintén nem tudtam mire vélni, majd amikor meghallottam az utasítást, hogy most már kinyithatom a szemem ott térdelt előttem vigyorogva – na ilyenkor van az, hogy az agyad kikapcsol, az endorfinjaid szintje magasabbra emelkedik mint te magad és ott állsz könnypotyogva, majd az IGEN kimondása után már rajtad is van a gyűrű!

Innentől pedig a megkönnyebbüléstől – amelyet a meglepetés sikeres megtartása és a lebukásmentesség váltott ki belőle – szinte ömlöttek belőle a szavak és a mondatok, fény derült minden titokra, beavatottra, cselekre, majdnem lebukásokra és a kimaradt részekre. Pl. az elején említett indokolatlan telefonozásra, mely a gyűrű Twitteren való előzetes megosztását takarta, mert ha már ez volt a megismerkedésünk helyszíne (amely még mindig nem társkereső!), hogy az ott lévők értesüljenek róla úgymond először, mi fog következni az elkövetkezendő percekben. Aztán a lehunyt szemmel érzékelt világos pacák, mely a gyűrű dobozának egyik plusz rafinált tulajdonsága, miszerint kinyitás esetén szépen megvilágítja a gyűrűt. :)

Mindezek után végül levakarhatatlan vigyorral a számon és a szememmel állandóan a gyűrűt sasolva indultunk vacsorázni, immár vőlegényként és menyasszonyként.
Azóta is sokszor akad meg a tekintetem az ujjamon lévő csodálatosságon, leírhatalanul jó érzés egy ilyen birtokában lenni és ezzel együtt egy újabb szintre lépni a kapcsolat hosszú létráján. :)

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük