Imponáló visszatérések a zeneipar bugyraiban

Azt már megszokhattuk, hogy az új év mindig új számokat, klipeket, albumokat, esetleg még előadókat is hoz, nem lesz ez másképp idén sem, úgy fest a 2013-as év zenei szempontból kiemelkedően jövedelmező lesz. Bár még csak február van, már most ott kopogtat néhány szívem csücskében tanyázó együttes új albumának előfutára. Ráasádul szinte a semmiből törtek elő friss zenei anyagukkal az eddigi albumkészítési szunnyadásaikból, aminek rettentően örültem. :) Később biztos, hogy bővebben is lesz szó róluk, de lássuk mi vár ránk.

ONEREPUBLIC

A coloradoi pop rock együttes anno az Apologize dalukkal lopta be magát a szívembe, de persze nem akkor, amikor még a csapból is ez folyt, hanem valamivel később figyeltem fel rá – jellemző rám, hogy lecsengés után fedezem fel 1-1 számról, mennyire jó, kb. amikor már mindenki kiábrándulásig hallgatta. :) Hamarosan aztán be is szereztem az albumukat, majd a másodikat is a megjelenése után. Szeretem egyrészt azt a fajta nyugodtságot, amik a számaikból áradnak, másrészt az énekes Ryan Tedder hangját, igazán kellemes feelinget kölcsönöz minden daluknak. Még 2012 augusztus végén megjelent az első klipjük Feel Again címmel, amely már az új Native albumukról származik, két hete pedig már egy újabb kislemez, az If I Lose Myself is kikerült. Eddig mindkettő szépen követi az eddig megszokott stílust tőlük, így nem hiszem, hogy gond lesz majd az új albumukkal sem, amely március 26-án fog megjelenni, sorakozik majd szépen a többi mellé.

 

 

HURTS

Az angol szintipop/electropop duóval a Wonderful Life kapcsán ismerkedtem meg és elsőre beleszerettem, nem csupán az eredeti hangzásba, de emellett a videóklipjük is megér néhány misét, amit ott abban a klipben összehoztak, a tánc tökéletes harmóniáját a zenével, na az páratlan. :) Az album többi száma is végig tükrözi egyediségüket, ami miatt igazán előkelő helyen foglalnak helyet kedvenceim körében. A 2010-ben megjelent albumukat azóta már rongyosabbnál rongyosabbra hallgattam, plusz azt a pár egyéb számukat is, amikbe úton-útfélen belebottlottam, de az újdonság híjján kicsit le is ülepedett a zenéjük hallgatása, egészen addig, amíg meg nem láttam, hogy VÉGRE új albummal jönnek idén, mely az Exile címet viseli és még sajnos március 11-ig nélkülöznöm kell, ami nem könnyű feladat. Készítettek az új albumuk kapcsán egy promóvideót, melyben felcsendült az a bizonyos dubstep-szerű hangzás, hát nem tudom mennyire gondolják ezt a vonalat komolyan, remélem megmaradnak azon a fantasztikus egyedi hangzásuk vonalán, amin elindultak. Az új klipjük, a Miracle eddig ezt igazolja, majd aztán meglátjuk mi lesz, de van egy olyan érzésem, hogy még ezt is el fogom nézni nekik, ha valami ütőset hoznak össze belőle.

 
 

PARAMORE

Az amerikai alternatív rock bandával még a gimis éveim alatt barátkoztam össze, amikor még ez a vonal állt közelebb hozzám. Három albumuk közül leginkább az utolsó az, amit a legtöbbet hallgattam, melyen már jobban érződik az együttes kiforrottsága és letisztultsága, idén pedig negyedik albumukkal térnek vissza április 9-én, előfutárként a Now kislemezzel, melyhez most jelentették meg a klipjüket. A szám meglehetősen a közepébe csap a dolgoknak és kicsit idézi a korábbi zenéik feelingjét, ami alapvetően nem rossz, de kíváncsi leszek mennyire maradnak meg ennél a keményebb hangvételnél.

 

FALL OUT BOY

Az év meglepetése egyértelműen az övék, hiszen 2009-ben bejelentették, hogy együttesként már nem folytatják tovább pályafutásukat és az énekes, Patrick szólóban nyomult egy ideig. Most viszont egyik nap arra lettem figyelmes, hogy visszatértek, ráadásul egyenesen egy új dallal és klippel, mely a tőlük megszokott módon kilométeres hosszúságú címet kapott: My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up), ezt mindig is szerettem tőlük, noha így sose tudtam teljes egészében megjegyezni őket, pláne amikor 2 sorost hoztak össze. :) Azért is örvendetes ez a dolog, mivel szintén a gimis éveimben szerettem meg őket, tulajdonképpen velük kezdődött az a rockosabb korszakom, még ha nem is igazi kemény rockot játszottak, de tagadhatatlanul ők voltak az akkori number 1 zenekarom. Most pedig itt vannak újra, újabb hangzással, de a régi arcokkal, hát mi kell még? Ja igen, természetesen az új album, mely május 6-án érkezik Save Rock and Roll címmel /amely éppen első albumuk 10. évfordulójára esik, gondolom nem véletlenül/. Nagyon várós!

 

Szóval ahhoz képest, hogy még csupán az év elején járunk ez a felhozatal egyáltalán nem piskóta, és akkor még hol van az év vége? Úgy érzem lesz jó pár zenei blog post az idén. :)

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük